Hoe maak je, je draagdoek zachter?

Hoe maak je, je draagdoek zachter?

Hoe maak je, je draagdoek zachter?

Doordat een nieuwe draagdoek in het begin wat stug kan zijn wil je graag dat deze zo snel mogelijk zacht en soepel is in gebruik.

Hier bij geef ik je wat tips om dit voor elkaar te krijgen.

 • Wassen :voor eerste gebruik eerst wassen hier wordt de doek al gelijk wat zachter van. Dit doe je volgens het wasvoorschrift die op de doek staat.
  Door het wassen kunnen de vezels zich gaan zetten en wordt het laatste beetje appret verwijderd. Doordat de vezels gezet zijn  is de doek op optimale sterkte en dichtheid.
 • Boxraggen : Wat je doet je vlecht de draagdoek door de spijlen van de box. En je kan bij sommige doeken voorzichtig proberen om deze van links naar rechts er doorheen te bewegen. Pas op !! doe dit niet met een blend waar wol of zijde in zit.
 • Strijken: Doe dit bij voorkeur met eens stoomstrijkijzer voor het beste resultaat. Kijk altijd voor die tijd op het wasvoorschrift van je doek of het bij jou doek kan.
 • Dragen: Dit is het meest voor de hand liggend door veel met je doek te gaan dragen en knopen wordt hij vanzelf zacht en soepel.
 • Drogen : Dit is mogelijk in de droogtrommel op koud met 2 tennisballen erbij. Ik zelf durft dit niet aan en hou het wasvoorschrift aan. En als je ervoor kiest om de doek aan de lucht te laten drogen is het belangrijk dat je tussendoor de doek regelmatig kneed zodat de vezels niet stijf worden. Doe dit buiten dan hoef je niet te kneden dan doet de wind dit voor je.
 • Vingerhaken: Speel, freubel en vlecht met je doek. Als je even niks te doen heb werkt dit voor mij althans erg ontspannen.
 • Gebruik als kleed:  onderweg altijd een kleedje bij de hand of een sjaal. In de zomer kun je er heerlijk op zitten in het gras( let wel op grasvlekken) en in de winter kun je de doek afhankelijk welke maat ook dienst doen als een heerlijke warme sjaal.
 • Erop slapen: Wat je doet je legt de doek onder de lakens over het matras en je slaapt heerlijk en je doek wordt  er zacht van krijgt jouw geur. Fijn voor jou en je kind win win zou ik zeggen.
 • Op je doek gaan zitten: Je kan je doek ook gaan gebruiken als een kussen wat je doet je vouwt hem niet netjes op maar maakt er een soort hoopje van en gaat zitten. Ideaal tijdens een lange autorit of op het terras waar alleen maar harde stoelen zijn.
 • Stuur je doek op een draagreisje: Heb je niet zoveel tijd kun je er altijd voor kiezen om je doek te sturen op een draagreisje dan gaan verschillende dragende ouder de doek voor je indragen. Dit is echter wel vertrouwen hebben in de medemens en stel je eigen voorwaarden hier voor op.
 • Spelen: Laat je kinderen ermee spelen tal van mogelijkheden hutten, hangmat , schommel of een dekentje. Bij het maken van een hangmat dat doe je vaak onder de tafel pas wel op de meesten tafels hebben hoeken en niet alle doek kunnen hier tegen en kijk ook naar het gewicht van je kind.
Spelen met de doek

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Momenteel is de site onder constructie en laad de site niet direct de foto's 1 x vernieuwen doet wonderen. Excuus voor het ongemak. Sluiten

WhatsApp chat WhatsApp met mij
%d bloggers liken dit: