Waarom Dragen

Waarom dragen?

Je vraagt je af:  “Waarom zou ik überhaupt dragen?” Het dragen van een kind bestaat al erg lang al voor er kinderwagens waren. In die tijd was er veen keuze, dragen was de enige mogelijkheid om je kind te vervoeren. Daarnaast werd er lang gedacht dat wij biologisch gezien “nestblijvers” waren, zoals bijvoorbeeld leeuwen die  hulpeloos geboren worden. De moeder laat haar jongen namelijk alleen achter als ze gaat jagen. Dit is dus niet het geval. Wij blijken “ draaglingen” te zijn zoals de aap, waar de jongen  al vroeg gedragen worden en  van nature grijpreflexen hebben om hun moeder vast te houden. Wij hebben als baby ditzelfde reflex.

 

Als ouder  is het natuurlijk superfijn om zolang mogelijk te genieten van je kindje. Kinderen zijn op jonge leeftijd nog erg afhankelijk van jou als moeder en vinden bij ons veiligheid, geborgenheid, liefde en warmte  net als in de baarmoeder. Kinderen die veel gedragen worden zijn zijn vaak rustiger en sneller tevreden dan kinderen die vaak in de wandelwagen liggen of zitten.

mijn zoon en dochter in de de draagzak

 

 

 

Welke voordelen biedt het dragen u?

 

Kleine baby’s hebben veel behoefte aan lichamelijk contact.

Je kindje heeft 9 maanden in de warmte en veiligheid  kunnen bewegen in de baarmoeder. In de baarmoeder heeft het kindje in constante verbinding gestaan met de moeder. Na de geboorte valt deze verbinding weg en heeft het behoefte aan de warmte en het lichamelijke contact met de moeder. Door je kindje te gaan dragen wordt deze behoefte gewaarborgd.

 

Veiligheid en geborgenheid van je kindje.

Doordat je draagt bied je je kindje hetzelfde gevoel van veiligheid en geborgenheid als in de baarmoeder. Je kindje hoor jouw hartslag en stem. Ook herkent hij jouw geur en heeft hij constant contact met de moeder. Tevens is het de ideale positie voor je kind om de wereld om zich heen te ontdekken. Ook de vele prikkels die kinderen al krijgen op jonge leeftijd moeten verwerken, worden aanzienlijk beperkt wat resulteert in een kind dat minder snel overprikkeld is. Doordat uw kind veiligheid en geborgenheid ervaart leidt dit weer tot een positief zelfbeeld en vormt dit later een goede basis voor een zelfverzekerde en zelfbewuste persoonlijkheid.Verder vermindert dit ook stress bij baby’s en verloopt de hechting tussen ouder en kind beter.

 

Baby’s huilen minder.

Onderzoek heeft bewezen dat baby’s die gedragen worden, opvallend minder huilen. Ze hebben ook minder krampjes en minder last van spugen.

Doordat de baby gedragen wordt,  krijgt hij op een natuurlijke manier het dagritme mee van de ouders. Baby’s zien en horen net als anderen kinderen veel wat er om heen gebeurt zonder overprikkeld te raken dit zal  uiteindelijk ook de psychologische ontwikkeling ten goede komen.Mocht je baby moe worden kan hij makkelijk zijn oogjes dicht doen en tegen je borst in slaap vallen.

 

 

Veilig en ergonomisch verantwoord dragen.

Je kan kindje al vanaf de geboorte gaan dragen op je buik. Dit kan op verschillende manieren. Je kan kiezen voor een ergonomische draagzak , rekbare doek, ringsling of een geweven doek. Je kindje zit te allen tijde in de drager of doek met een bolle rug en in de “M” positie. Mocht je niet weten hoe je dit doet boek dan hier een consult.

 

Praktisch.

Naast dat het dragen van je kindje niet alleen erg leuk en gezellig is is het ook erg praktisch. Je hebt als ouder altijd je handen vrij.Zo kan je bijvoorbeeld een lange boswandeling maken terwijl je kindje lekker tegen je aan ligt te slapen.

Momenteel is de site onder constructie en laad de site niet direct de foto's 1 x vernieuwen doet wonderen. Excuus voor het ongemak. Sluiten

WhatsApp chat WhatsApp met mij