Mijn Draagopleidingen & Bijscholingen

Mijn Draagopleidingen & Bijscholingen

Mijn Draagopleidingen

Ik heb al mijn draagopleidingen gevolgd bij de Die Trageshule©
De opleiding komt van oorsprong uit dresden Duitsland. Tegenwoordig dus ook in Nederland te volgen.

 

Basis opleiding (Jan 2017)

In de basisopleiding leer je zelf goed en veilig verantwoord knopen.
Daarnaast leer je ook hoe je dit op een veilige en verantwoorde manier dit kan aanleren.
Ook wordt er gekeken naar ergonomische en niet ergonomische draagsystemen en leer je daar onderscheidt in te maken.
Het stukje hoe je een ergonomische drager en ringsling goed gebruikt wordt hierin ook meegenomen.

Draagconsulten

Gevorderden Opleiding (Juni 2017)

Bij de gevorderden opleiding ga iets meer in op de materie en ga je leren over het dragen in bijzondere situatie’s (zoals Syndroom van Down).
Daarnaast leer je ook hoe je wat oudere kindje veilig op de rug kan dragen.
En je leert workshops te geven.

Certificering (september 2017)

Je kiest een onderwerp wat dicht bij jezelf ligt wat te maken heeft met dragen en je gat je daar zoveel mogelijk in verdiepen
en je geeft daar een presentatie over aan je medeconsulenten.
Verder ga dieper in op de kennis die hebt van de voorafgaande opleidingen. En laat je zien dat je de knooptechnieken goed beheerst en kan overbrengen.

Zorgdragen opleidingen

In Maart 2018 heb ik 1 opleiding gevolgd over dragen met een prematuur geboren kindje. In deze opleiding leer je waar je als consulent op moet letten bij deze kwetsbare doelgroep.  Hij was zeer interessant en een mooie aanvulling voor mij al consulent.

 

Opleidingen van Instituut voor Hechting

Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB (april 2018)

Ik deze opleiding leer je knoopwijzen en waar deze voor gebruikt worden. Voornamelijk bedoeld voor zwangere vrouwen met ongemakken in de zwangerschap met de rug- bekken en een zware buik. De knoopwijzen ondersteund de vrouw tijdens de zwangerschap met haar ongemakken.

 

Liefdevol dragen

Masterclass Fancy Finisches (november 2018)

Op deze dag heb ik van Marloes de Graaf verschillende fancy finisches geleerd en ook hoe je dit toepast tijdens het dragen.
Een fancy finisch ziet er leuk uit maar moet ook functioneel en veilig zijn.

 

.

Bijscholingen van de Vereniging van Draagdoekconsulenten

Ik ben sinds mei 2017 aangesloten bij de vereniging. Deze vereniging zorgt ervoor dat je voldoende bijscholing krijgt door middel van lezingen en intervisie’s met medeconsulenten. En daarnaast kun je voor de vereniging meehelpen op verschillende beurzen.
De scholingen die ik tot nu toe heb gevolgd:

  • Intervisie XXXL (december 2017): bij deze intervisie hebben we met heel veel consulenten onze knooptechnieken verbeterd en hebben verschillende draagzakken van elkaar mogen testen.
  • Productdag Ergobaby (maart 2018): Bij deze dag hebben we de verschillende zakken van Ergobaby mogen testen en daarnaast was er een Lezing gegeven door Dr. Henrik Norholt over “the science of babywearing and relevant megatrends in the perinatal medical field”.
  • Productdag ByKay (maart 2018): Tijdens deze dag hebben we een Presentatie door Stefan Kleintjes  over borstvoeding. Ook hier hebben we heel veel Draagzakken en draagdoeken mogen uitproberen. We de PWCC(rekbare doek) nogmaals doorgenomen. Een presentatie over het dragen met overgewicht door Miluška Flooren-van Eekelen een medeconsulent. Al met al een leerzame dag.
  • Scholingsdag van de vereniging (april 2018): Hier hebben we een zeer interessante lezing gehad van PhD Martine van Puyvelde, over “aanraking en geluid”. Aansluitend konden we hierover discussiëren hoe we dit kunnen meenemen in consulten.
  • Scholingsdag (september 2018): Hiereen Lezing gehad van Erma van Dijk (van Praktijk Landaya) Over geweldloze communicatie
  • Scholingdag/productdag integra (oktober 2018):Lezing gehad van Rosie Knowles: onze over haar werk als consulent en haar slinglibrary en tevens de in’s en out’s ondekt van integra
logo vdc

Momenteel is de site onder constructie en laad de site niet direct de foto's 1 x vernieuwen doet wonderen. Excuus voor het ongemak. Sluiten

WhatsApp chat WhatsApp met mij